Famózní a křehounké domácí Raw krekry

Jak mnozí z vás vědí, již mnoho let koketuji s vitariánstvím. Nejsem ortodoxní vitariánka, ale stále se snažím o co nejvyšší podíl Raw veg stravy v mém jídelníčku. Mému tělu to nesmírně svědčí a mé duši taktéž 🙂

Dneska bych Vám ráda dala výborný tip na úžasně křehké pikantní bezlepkové Raw krekry. Tyto krekry si vyrobíte, aniž byste potřebovali speciální sušičku, či drahý Vitamix 🙂 Časová spotřeba výroby je deset minutek a pak jeden den sušení na radiátoru.

Na dvě hodinky si namočíte hrstičku slunečnicových semínek a dvě hrstě  raw pohanky. To je ta pohanka, co není zlatá. Kdo chce vyloženě dietnější raw krekry, dá si ještě méně slunečnice a více pohanky. Po dvou hodinách slejete vodu ( já už neproplachuji) a kliďánko i tyčovým mixérem rozmašírujete na kaši. Čím víc na kaši, tím budete mít jemnější krekry. Pak tam vražte sůl a  příchutě které máte rádi. Já mám na obrázku krekry s kari a krekry proti upírům, s česnekem. Kdo má rád chlebovitou chuť, může tam frknout kmín. Pak si vezměte pečící papír a pokud ho nemáte po ruce,  tak  klidně vytáhněte i ten z kopírky, a pomatlejte ho olivovým olejem tak, aby byl pěkně celý mastný. Papír musí být díky oleji průsvitný. 20161220_123752Naplácejte na něj tu pomixovanou kaši a uhlaďte ji nožem pěkně do tenulinka. Nebojte se toho, jde tak pak krásně sloupat dolů. Papír položte někde na radiátor, někde na bezpečné místo, odkud to neshodíte nebo vám to nesežere pes, radiátor nastavte tak, aby sálal teplo, které ustojíte rukou, a nechte tu patlaninu do druhého dne schnout. Kdo to chce hodně křupavé, tak klidně i dva dny. Po té krekry z papíru vyloupeme. Díky tomu olivovému oleji to jde celkem snadno.

Tyto krekry ráda přikusuji k zelenině. Nejvíce mi chutnají s okurkou a rajčaty. Tak dobrou chuť 🙂

 

20161220_132029  20161220_132113