Pečlivá hospodyňka nebo postelová královna?

Chtěla byste být pro manžela obdivovanou hospodyňkou a kuchařkou nebo raději uctívanou milenkou? Troufáte si snad dokonce být obojí?

Muži často říkají, že chtějí inteligentní ženu, ale ve skutečnosti to takhle vážně nemyslí. V podstatě jim stačí, když není úplně hloupá. Jak to tedy doopravdy je?

Žena nesmí být moc hloupá, protože pak by se nedokázala postarat o domácnost a o muže, ale také nesmí být ani moc chytrá, protože pak by se o muže a o domácnost starat nechtěla. Muži chtějí ženu, která se o ně,o domácnost i o postelovou zábavu bude starat perfektně. Oni chtějí takovou, co je ve dne hospodyňkou, kuchařkou, večer kamarádkou a v noci děvkou.  Žena co zvládá vše.  Děti co vypadají jako by vypadly z reklamy na džus, ona v nažehlených šatech, s perfektním účesem a blyštivým Colgate úsměvem. Vše je jako ze škatulky. Dům svítí čistotou, a večer se v ložnici rozehrává rafinovaná milostná hra. Tenhle americký obrázek si mohl z prstu vycucat jen nějaký šovinistický fantasmagorista. A zlbnul tím celou mužskou populaci. Debil jeden. Tohle všechno by totiž zvládla jenom bionická žena. Normální lidská žena se musí více méně rozhodnout jakou roli bude hrát.

Chce li se tedy stát dokonalou hospodyňkou, budete muset časně ráno vstát, obstarat snídani pro celou rodinu, poklidit a pak se vypravit do práce. Později odpoledne, když se vracíte domů, naberete v supermarketu pětikilové zásoby, přepravíte je domů a začnete zase uklízet. Pak se vrhnete na přípravu teplé večeře, neboť se studenou byste krutě pohořela, to by byl přece skandál předložit manželovi k večeři chleba se salámem, a pak můžete zase uklízet. Mezi tím vším stihnete udělat dětem úkoly, nakrmit psa, přinést manželovi pivo, kolikrát si řekne, přinést mu křupky, kolikrát si řekne, udělat mu sendvič, kolikrát si řekne, a dát si studené kafe.

Pokud se po tom všem zvládnete v deset hodin ještě namalovat, načesat, navléknout na sebe erotické prádélko a rafinovaně uspokojit svého muže, jste bionická žena. Protože vy nejste bionická žena, tak si zkrátka musíte vybrat. Být uznávaná hospodyňka, nebo okouzlující bohyně.

Muž bere jako naprostou samozřejmost, že je žena dobrou hospodyňkou a nechápe, že už nezvládne být také dobrou milenkou. Chvíli se s tímto stavem nějak smiřuje, avšak jakmile se mu naskytne příležitost, začne si vyhledávat to, co doma nemá – zábavnou a kreativní milenku.

Dejme tomu, že jste si tedy místo role hospodyňky, zvolila být raději dobrou a zábavnou partnerkou. Svého muže přivítáte vždy s úsměvem, vyslechnete všechny jeho žaly, namasírujete mu zádíčka, povískáte ho po vláskách a večer, po té co se společně nadlábnete guláše s konzervičky, mu předvedete tornádo v posteli. Váš muž bude nadšen. Nejméně tak půl roku.

Po té začne toužit po hospodyni.

Muž bere jako samozřejmost, že jste výborná milenka a kamarádka, ale nechápe, že nezvládnete být také skvělá hospodyňka.

Proč tedy nemůžete být obojí?

Můžete, ale to by půlku starostí o vaší domácnost musel převzít muž. Kolik z nich to doopravdy udělá? Potíž je v tom, že většina z nich se domnívá, že vy myjete nádobí, utíráte prach, obstaráváte děti, vaříte a vysáváte jen jednou za měsíc. A podle toho si také přidělují úkoly 🙂

Pokud byste toho po nich chtěla více, budou vás podezřívat z toho, že je přetěžujete a že ve skutečnosti tak často neuklízíte. A v tom je ta potíž. Oni si vůbec nedokáží představit kolik toho musíte, ne za měsíc, ale za den pro domácnost udělat. A když jim to řeknete, tak vám to prostě neuvěří.

muslimsky

depka

Líbil se vám můj článek? Kdykoli mě pozvete na kávičku, podpoříte mojí tvorbu a já vám budu moci častěji přinášet nové články a příběhy.